САХНОВЕЦЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Хмельницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт сільського голови за рік роботи

Дата: 06.02.2022 20:07
Кількість переглядів: 799

ЗВІТ СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ

ШРЕЙДЕРА ОЛЕКСАНДРА ВАСИЛЬОВИЧА!

 

Шановні житлі громади та присутні!

 

          Одним із принципів здійснення місцевого самоврядування в Україні є підзвітність та відповідальність перед територіальною громадою. Позаду рік нашої з вами спільної роботи. А тому згідно із Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», я, як сільський голова, звітую перед вами про зроблене в 2021 році.

          Мета звіту-не лише донести інформацію про роботу, а й почути конструктивні пропозиції безпосередньо від вас, шановні депутати, члени виконкому, керівники установ, жителі громади,  визначити шляхи розвитку на майбутнє.

          Протягом звітного періоду свою роботу я будував перш за все виходячи з вимог та повноважень, наданих законодавством України і вона є невіддільною від роботи нашого депутатського корпусу, роботи виконавчого комітету, посадових осіб сільської ради. Працюючи однією командою, у своїй діяльності ми намагаємося бути чесними, справедливими й відкритими до людей, стояти на захисті їхніх прав і свобод.

         Сьогодні я хочу із задоволенням констатувати, що, завдяки наданим громадам додатковим повноваженням, відбувається поступове відродження соціальної сфери, покращується благоустрій наших населених пунктів. Маємо певні успіхи та досягнення й у покращенні інфраструктури. І це є беззаперечним доказом успішності децентралізації, переваги якої наша громада вже відчула.

Як відомо 01.04.2014 року КМУ схвалив «Концепцію реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні», а 05.02.2015 року ВРУ прийняла Закон “Про добровільне об’єднання територіальних громад”, що передбачають кардинальну зміну підходу до системи місцевого самоврядування. Мета реформи – формування ефективного місцевого самоврядування та забезпечення надання високоякісних та доступних послуг на місцях. Тобто об’єднані територіальні громади отримали можливість самостійно, за рахунок власних ресурсів, забезпечувати життєдіяльність та спроможність своїх територій. Починаючи з 2015 року цілий ряд територій та районів Хмельницької області активно включились в процес створення об’єднаних територіальних громад аби використати надані реформою можливості. Після завершення процедури добровільного створення Сахновецької СТГ, на засіданнях робочої групи щодо розробки проекту перспективного плану області при Хмельницькій ОДА розглядалось питання включення такої об’єднаної громади до проект плану. 29.04.2020 року розпорядженням Кабінету Міністрів України №475-р "Про затвердження перспективного плану формування територій громад Хмельницької області" був затверджений перспективний план формування територій громад Хмельницької області, який включає в себе 60 територіальних громад.

До переліку спроможних територіальних громад Хмельницької області увійшла Сахновецька СТГ Ізяславського району у складі 7-и сільських рад. Площа Сахновецької СТГ становить 255.4 км. 2.

На першій сесії 8 скликання 19.11.2020 року рішення № 3 “Про початок повноважень голови Сахновецької сільської ради”, що поклало початок моєї діяльності на посаді голови Сахновецької сільської ради. 07.12.2020 року рішенням 4 сесії II сесія VIII скликання утворено 6 старостівських округів Сахновецької сільської ради, до складу увійшли 23 населених пункти та згідно відомостей внесених до ДЗК їхня площа становить: 3749,5702 га

Населення громади становить 5 100 чоловік. 

СЕСІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ

За перший рік роботи Сахновецької сільської ради 8 скликання відбулося: 14 сесій, прийнято 611 рішень, проведено 10 засідань виконавчого комітету – прийнято  38 рішень.

Бюджет Сахновецької громади на 2021 рік (з урахуванням змін )

Загальний обсяг доходів, затверджений з уточненням на 2021 рік (загальний та спеціальний фонди, з урахуванням міжбюджетних трансфертів та з урахування власних надходжень бюджетних установ), становить 54996352 грн.

Фактично надійшло до бюджету з урахуванням міжбюджетних трансфертів 54190385 грн., виконання становить 98,53 %

доходи загального фонду -54842652 грн. (в т.ч. міжбюджетні трансферти – 16 832 819,77 грн.). Виконання планових призначень без урахування субвенцій становить 98,21%, з урахуванням субвенцій – 99,86%;

доходи спеціального фонду – 142 077,25 грн. (в т.ч. міжбюджетні трансферти – 0,00 грн.) Виконання планових призначень без урахування субвенції становить 1 477,41%. Економічна стабільність громади забезпечується діяльністю суб'єктів господарської діяльності, представленими сільськогосподарськими  підприємствами, торгівлі та сфери послуг, малим та середнім бізнесом.    

 Найбільшими платниками податків на території сільської ради є:

- з юридичних осіб:  ТОВ СГП "АГРОС-ВІСТА, ТОВ "УКРАЇНА 2001" ,ТОВ "ЕКОВІСТА",ТОВ"КАМЧАТКА", ТОВ"ХРИСТІВКА", ФГ "АГРО-ІНВЕСТ", ТОВ ІМ.ЧЕРНЯХОВСЬКОГО, ФГ "ВІСТА-К"ФГ "ВІСТА-М"ФГ "ВІСТА-Ф", Комунальні підприємства.

 З бюджету Сахновецької сільської ради утримано реверсну дотацію в сумі 1175900грн.

Фінансування видатків проводилось згідно з кошторисними призначеннями, в межах фактичних надходжень і залишку коштів на початок року. За 2021 рік проведено видатків по загальному фонду бюджету 44 830 907 грн. Видатки спеціального фонду становлять 333034 грн, в тому числі капітальні видатки 3 217 375 .грн.

За звітний період із бюджету громади надано субвенцій:

по загальному фонду у сумі -63228 грн, в т.ч.:

- На придбання паливо-мастильних матеріалів пожежній частині 13ДПРЧ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області -20 000 грн.

Субвенцію ГУНП у Хмельницькій області Шепетівське районне управління поліції відповідно до “Комплексної програми профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на території Сахновецької сільської ради Ізяславського району Хмельницької області на 2020-2025 роки” в сумі 32500 грн (Тридцять дві тисячі п’ятсот гривень 00 копійок), а саме придбання паливно-мастильних матеріалів-3 0000 грн. та 2500 грн. встановлення необхідного обладнання (відеорегістратора) на службовий автотранспорт поліцейського офіцера громади, який обслуговує Сахновецьку СТГ

-Поточні трансферти органам державного управління інших рівнів 42220 грн (Програма на співфінансування Теліжинецької ЗОШ I-II ст)надання іншої субвенції Ізялавському міському бюджету для фінансування Теліжинецької ЗОШ I-II  ст. -10728 гр.

по спеціальному фонду: субвенція ГУНП у Хмельницькій області на придбання спеціалізованого автомобіля з додатковим обладнанням для Сахновецької територіальної громади відповідно програми “Поліцейський офіцер громади” в сумі 600 000 грн.

Субвенція для КНП «Ізяславська МБЛ» на проведення капітального ремонту частини будівлі для розміщення кисневої станції та влаштування опор під мережу постачання медичного кисню- 260150 грн.

ОСВІТА

На початку 2021-2022 навчального року мережа закладів загальної середньої освіти представлена 10 установами: 5 – заклад дошкільної освіти, 4 – заклади загальної середньої освіти (Ліцеї), 1 – навчально-виховний комплекс (гімназія).    

Всього класів – 51, в тому числі 1 клас з інклюзивною освітою.

Загальна кількість учнів по усіх навчальних закладах – 411 учнів.

В освітній галузі громади працює 158 працівник

     Заклади загальної середньої освіти громади в 2020-2021 навчальному році продовжили працювати в умовах реалізації Концепції «Нова українська школа», державного стандарту початкової освіти. До бюджету сільської ради надійшла субвенція на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти "Нова українська школа" за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету 166 656 грн.

           -42 149,00-на закупівлю сучасних меблів для початкових класів нової української  школи.

           124 507,00- на закупівлю комп’ютерного обладнання для початкових класів.

Співфінансування з місцевого бюджету становить: 10%-16666 грн.

 З державного бюджету надано субвенцію на оплату праці педпрацівникам 16509343 грн. Загалом заклади освіти Сахновецької СТГ профінансовані в сумі 25 946 184 грн. Аналізуючи зроблене в цій галузі, можна зазначити наступне: у поточному році значна робота відділу освіти, культури, молоді та спорту була зосереджена на якісній підготовці закладів загальної середньої освіти громади до початку навчального року та створення комфортного освітнього середовища. З цією метою виконано ряд поточних та капітальних робіт в закладах освіти.

   Забезпечення підвезення до шкіл учнів сільської місцевості, які проживають за межею пішохідної доступності. Важливим питанням щодо створення сприятливих умов для доступу школярів до якісної освіти та збереження здоров'я є організація підвезення учнів до закладів освіти громади. Підвезення дітей, які проживають поза межею пішохідної доступності, здійснювалось шкільними автобусами. Загалом в громаді у 2020-2021  навчальному році було організовано підвіз для 175 учнів та 27 педагогічних працівників. Весь транспорт-три шкільні автобуси, два мікроавтобуси-які знаходиться на балансі сільської ради, проходив своєчасну діагностику, та ремонт.

  На паливно-мастильні матеріали використано 367382 грн., на запчастини 15 3861 грн та ремонт, діагностику – 82156 грн, страховка автотранспорту -7826 грн.

Харчування учнів

Питання організації харчування дітей у навчальних закладах залишається одним з найбільш актуальних та заслуговує на особливу увагу, адже з основних факторів впливу на здоров’я дітей є забезпечення їх повноцінним і раціональним харчуванням. Відповідно до рішення Сахновецької сільської ради закупівля продуктів харчування здійснюється у постачальників, які здійснюють постачання продуктів харчування на підставі документів, що засвідчують їх якість, в асортименті та в кількості, визначеними відділом освіти, культури, молоді та спорту. Відділ освіти, культури, молоді та спорту та керівники навчальних закладів забезпечують координацію процесу організації харчування, контроль за харчовими нормами і якістю продукції, яка надходить до харчоблоків, організацію харчування учнів, в тому числі дітей пільгових категорій відповідно до вимог чинного законодавства України.

Для закупівлі продуктів харчування з 01 січня 2021 року із сільського бюджету спрямовано 307 782 грн. Батьківські кошти становлять 54 380 грн.

Витрати на оплату праці педпрацівників, обслуговуючого персоналу становлять 22423037 гр. (в т.числі матеріальна допомога на оздоровлення премія)

 На поточний  ремонт в закладах освіти використано-240379 грн. (придбання фарби-105412 грн, матеріали на ремонт заміна дверей, вікон, та ін. матеріалів-20310 грн).

          В заклади освіти закуплено посуд на харчоблоки 24 286 грн.

Придбано електроприту для Ліщанського ліцею 25 900 грн.

Холодильні камери (Новосільський та Ліщанський ліцей), холодильник Христовецький ліцей-електромясорубка-31 400 грн.

Оплата послуг крім комунальних становить-141384 грн. Кошти спрямовані на:

-послуги зв’язку та інтернету на створення локальної мережі -18 402 грн.

- перезарядка вогнегасників- 8600 грн.

-поточний ремонт системи водовідведення-2400 грн.

- виготовлення технічної документації на поточний ремонт покрівлі-22 000 тис.грн ( Ліщанський ліцей).

Витрати на оплату електроенергії в закладах освіти становить-1838537 грн. В трьох шкільних закладах (Ліщанський, Новосільський, Христівський ліцеї) електроплавлення.

Дошкільна освіта

В п’яти закладах дошкільної освіти 106 дітей.

Кількість  обслуговуючого  персоналу 43 особи.

Видатки по закладах дошкільної освіти становлять 462706 грн

В т.ч.:Витрати на оплату  праці  становлять 3975102 грн. в т.ч

Придбання предметів, матеріалів на поточний ремонт становить 126754 грн.

-         придбано електроплиту до Теліжинецького ЗДО 9300 грн, Сахновецького ЗДО 12998 грн., посуд на харчоблоки-23 500, миючі засоби-12 580.

-матеріалів для проведення ремонту-68376 грн.

Витрати на  харчування -294340 грн.

Оплата послуг, крім комунальних 23477 грн. з них оплата підключення та послуги інтернету 14 800 грн.. 

Оплата комунальних послуг та електроносіїв- 105989 грн.

КУЛЬТУРА

Протягом 2021 року на території громади було забезпечено виконання вимог чинного законодавства з питань реалізації державної політики у сфері розвитку культури та спорту. Основна увага при цьому була зосереджена на питання збереження, забезпечення функціонування наявних на території громади закладів. Відповідно до прийнятого радою рішення в 2021 році проведено оптимізацію мережі закладів культури та сільських бібліотек на території громади та створено на їх базі культурно-дозвіллеві заклади.

  Мережу закладів культури громади налічує 5 сільських будинки культури, 2сільських клуби, 7бібліотек, де задіяно 11,5 штатних одиниць. У 2021 році 2 бібліотеки було забезпечено відповідною комп’ютерною технікою та під’єднано до інтернет-мережі.

          Всього, видатки для забезпечення діяльності бібліотек протягом 2021 року було профінансовано з місцевого бюджету громади в обсязі 46 1338 грн, що становить 90, 73 % до плану асигнувань.

За структурою профінансовані видатки склали:

  • на виплату заробітної плати з нарахуваннями- 457733 грн.
  • на придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентаря (канцелярські товари, господарські товари, підписка періодичних видань) -3605 грн.

Видатки для забезпечення закладів  роботи закладів культури  в 2021 році було профінансовано в обсязі 866231 грн, що становить 78,71 % до плану асигнувань.

За структурую профінансовані видатки склали:

  • на виплату заробітної плати з нарахуваннями 457733 грн.
  • на придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентаря (канцелярські товари, господарські товари, підписка періодичних видань)-3605 грн.

Видатки для забезпечення роботи закладів культури у 2021 році було проінформовано в обсязі 866231 грн, що становить 78, 71 % до плану асигнувань.

     За структурою із загальної суми видатків на галузь культури у 2021 році профінансовано:

На виплату заробітної плати з нарахуваннями 79 3946 грн.

На придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентаря-45 753 грн.(придбання музичних інструментів 16 830 грн, матеріалів для проведення ремонту-28923 грн.)

  • на оплату послуг (крім комунальних) спрямовано 25833 грн (проведення та послуги інтернету 8800 грн, поточний ремонт покрівлі Ліщанського БК 17033 грн).
  • на оплату електроенергії-700 грн.
  •  

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ

   Станом на перше січня 2022 року по Сахновецькій сільській раді нараховується :

багатодітні сім’ї -  30, в них дітей – 120

прийомні сім’ї 1, в них дітей 1;

діти під опікою – 4 сім’ї, в них дітей – 12

одна сім’я, що перебувають в складних життєвих обставинах в них 8 дітей;

діти- сироти, позбавлених батьківського піклування на первинному обліку служби у справах дітей Сахновецької сільської ради -8 дитини. Сім ї з статусом УБД (АТО) 9 сімей, сім’ї з дітьми  інвалідами 6 дітей де налічується 6 дітей,

По сільській раді 8 працівників (4,75 ставки) обслуговує одиноких осіб похилого віку 48.

Спеціалістом по прийому заяв та документів  на допомоги та супсидії,з початку року прийнято 438 заяви з відповідним пакетом документів та передано до відділу з питань призначення та виплати державної соціальної допомоги та надання інших видів соціальної підтримки населенню сформовано 49 реєстрів передачі 179 документа по державним допомогам , житловим субсидіям 204, пільгам 55 .

Витрати на оплату праці соціальних робітників становлять-422054 грн

За кошти бюджету сільської  ради

 -придбано путівки на оздоровлення дітей пільгової категорії. Витрати становлять 87700 грн.

-надана допомогу трьом дітям, позбавлених батьківських прав, яким виповнилося 16 років -5430 грн.

-виділено кошти надання соціальних гарантій фізичним особам, які надають соціальні  послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги 17000 грн.

Згідно програми «Турбота» надано допомоги на лікування, поховання яка становить 133153 грн.

Організація проведення громадських робіт та співпраці з центром зайнятості,

кошти сільської ради становлять-39878 грн. Кошти бюджету центру зайнятості  становлять-29306 грн. Було залучено 10 працівників на громадські роботи.

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

На контролі у керівництва та депутатів завжди знаходяться питання розвитку медичної галузі в громаді. Мережу медичних закладів Сахновецької СТГ складають: 2 амбулаторії загальної практики сімейної медицини, 9 фельдшерсько аптечних пункти. 

  Заклади охорони здоров´я профінансовано на суму: 1535603 грн.

  Протягом звітного року сільською радою здійснювалися заходи, щодо фінансування об’єктів спільного користування згідно Програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги Сахновецької територіальної громади на 2021-2025 роки.  Постійно перераховувалися власні кошти сільської ради для утримання Ізяславського ЦПМСД (до мережі якого входять медичні заклади, розташовані на території громади) 926875 грн.

          З Державного бюджету місцевому бюджету надано субвенцію на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я  (Централізовані заходи з лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет) видатки становлять 69921,77 грн.

БЛАГОУСТРІЙ ТЕРИТОРІЇ

Видатки на організацію благоустрою населених пунктів на 2021 рік складають 2110083 грн.

Кошти загального фонду були направлені:

•         До робіт по благоустрою було залучено 16 працівників витрати на оплату праці становлять -645465 грн.

•         придбання господарських товарів та матеріалів для поточного ремонту пам’ятників 39376 грн;

•         придбання комплектуючих дитячого майданчику -49960 грн;

•         придбання  мотокос, бензопил ,запчастин до них-32826 грн.

•         придбання бензину -20000 грн.

•         крижування дерев та упорядкування кладовищ – 31020 грн;

•         благоустрій населених пунктів – 25451грн;

•         поточний ремонт ліній вуличного освітлення в с. Великі Пузирки, с.Христівка) – 140590 грн;

•         поточний  ремонт доріг (грейдирування)- 33158 грн

•         обкошування територій  старостатів-35600 грн.

•         на оплату вуличного освітлення (електроенергії)-273380 грн.

•         вивіз сміття -45447 грн.

•         влаштування водогону с.Сохужинці-30393 грн (без оплати праці найманого робітника)

•         чистка доріг від  снігу -44 000 грн.

Видатки спеціального фонду становлять 243420 грн:

-придбано 4 дитячих майданчики- 199920 грн.

- придбано капличку, яку встановлено с. Сахнівці- 43500 грн.

За коши субвенції з державного бюджету(на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій ” придбано комплект дитячого майданчику -249300 грн.

ДОРОГИ

На території Сахновецької СТГ проведено ремонтні роботи автомобільних доріг загального користування, що проходять через населені пункти нашої громади.

З бюджету сільської ради виділено-2197140 грн.

Вивезено матеріал на ремонт доріг видатки становлять 1039930 грн

Фракція «40»7206 т. Відсів 38,8т Фракція70-100 тон

Послуги по перевезенню щебня- 909569 грн.

 Послуга  розвезення, грейдерування-247641 грн.

 

ЗЕМЕЛЬНІ ПИТАННЯ

         

Виготовлення інформаційної документації по інвентаризації землі 49600 грн

 Зміна цільового призначення земельної ділянки під будівництво Центру надання соціальних послуг -35000 грн.

Виготовлено документи з нормативно грошової оцінки земельних ділянок по Теліжинецькому  старостаті -49960 грн.

За кошти субвенції реалізовано заходи, спрямовані на підвищення доступності  широкосмугового доступу до інтернету  (проведено інтернет в с.Кропивна, підключено до ФП та сільського клубу)-23630 грн.

 

БУДІВНИЦТВО ТА РЕГІОНАЛЬНИЙ РОЗВИТОК

Виготовлення проектно кошторисної документації Нове будівництво водогонус.Теліжинці, с.Чижівка -105030 грн.

Виготовлення ПК документації на нове будівництво ЦНП-105500 грн.

Забезпечення роботи місцевої пожежної команди:

Видатки на введення в дію приміщення пожежної команди становлять 1066604 грн.

Муніципальні формування з охорони громадського порядку

 З бюджету сільської ради виділено кошти в сумі- 66495грн

Придбано систему відеоспостереження.

 Державне управління

Видатки на утримання апарату сільської ради та відділу фінансів за 2021 рік фактично виконані на суму 6721461 грн

З них проведені розрахунки на:

- оплату праці і нарахування на заробітну плату (2100) – 4 598 693,52 грн.;

Фактична чисельність станом на 01.10.2021 року складає 26 посадових осіб МСВ ,17 осіб обслуговуючого персоналу.

- предмети, матеріали, обладнання та інвентар оплата послуг (крім комунальних-525565 грн.

Придбання  службового автомобіля -655200 грн.

- оплата комунальних послугам та енергоносіїв (2270) у сумі -43019 грн.

-дослідження і розробки, окремі заходи по реалізації державних (регіональних) програм (2280) – 544 грн.;

- інші поточні видатки (2800) – 48 565,75 грн.

          Вся робота і моя, як голови, і виконавчого апарату у вас на очах. Я розумію свою особисту відповідальність перед громадою за кожне наше рішення, кожний наш практичний крок. 

          Я вдячний усім, хто допомагав Сахновецькій СТГ в цей нелегкий період розвитку практичними справами, своїм досвідом, конструктивними порадами та об’єктивними зауваженнями. Закликаю всіх і надалі трудитися з повною віддачою та благо наших мешканців і переконаний, що тільки спільними зусиллями ми зможемо створити та розбудувати процвітаючу громаду.

          З великим задоволенням буду приймати від Вас поради, пропозиції, зауваження, ваше бачення у подальшій роботі сільської ради.

    Миру та порозуміння нам усім у Великій родини  Сахновецької  сільської територіальної громади!

Дякую за увагу!

 

            З повагою, сільський голова                             Олександр ШРЕЙДЕР


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь