САХНОВЕЦЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Хмельницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання команди психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами (ООП)

Дата: 25.01.2022 11:16
Кількість переглядів: 188

19 січня 2022 року у Сахновецькому закладі дошкільної освіти «Дзвіночок» відбулося перше засідання команди психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами (ООП). На зустріч були запрошені фахівці Ізяславського інклюзивно-ресурсного центру (ІРЦ): директор закладу – Світлана Іванівна Гнатюк та спеціаліст-логопед – Олена Володимирівна Бондарук, а також начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Сахновецької сільської ради – Володимир Дмитрович Лобчук, головний спеціаліст відділу – Світлана Дмитрівна Міщук та практичний психолог Сахновецького та Новосільського ліцеїв – Тетяна Юріївна Бернацька.

На засіданні обговорювалося питання організації інклюзивного навчання в Сахновецьвому закладі дошкільної освіти та створення належних умов для цього. Команда супроводу, згідно критеріїв,  визначила  рівень надання підтримки в освітньому процесі ЗДО для дитини з ООП та умови її забезпечення, обговорила розробку індивідуальної програми розвитку та порядок організації корекційно-розвиткових послуг в дошкільному закладі.

У своїй роботі члени команди супроводу, запрошені спеціалісти та батьки дитини з ООП керувалися наступними нормативно-правовими документами:

- Законами України «Про освіту», «Про дошкільну освіту»;

- Концепцією розвитку інклюзивної освіти;

- Постановою КМ України від 10.04.2019 р. № 530 «Про затвердження Порядку організації інклюзивного навчання у закладах дошкільної освіти» (зі змінами, внесеними згідно Постановою КМ № 769 від 28.07.2021 р.);

- Постановою КМ України від 14.02.2017 р. № 88 «Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами» (зі змінами);

- Наказом МОН України від 08.06.2018 р. № 609 «Про затвердження примірного положення про команду психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами в закладі загальної середньої та дошкільної освіти».

- Листом МОН від 02.04.2015 р. № 1/9-169 «Про порядок комплектування інклюзивних груп у дошкільних навчальних закладах».

- Листом МОН від 13.11.2018 р. № 1/9-691 «Щодо організації діяльності інклюзивних груп у закладах дошкільної освіти». 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь