САХНОВЕЦЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Хмельницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація по нормативно грошовій оцінці

Дата: 03.06.2021 08:00
Кількість переглядів: 207

  • 5 січня 2021 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову №6 «Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2012 р. № 1051 і від 7 лютого 2018 р. № 105».

 

       Ці внесені зміни дозволяють власникам та користувачам земельних ділянок вже цього року переглядати нормативну грошову оцінку за узгодженням з органом місцевого самоврядування.

       У Порядку, затвердженому постановою КМУ від 7.02.2018 р. №105, зазначалося:

       "Технічна документація з нормативної грошової оцінки земельної ділянки сільськогосподарського призначення, яка розроблена і затверджена рішенням органу місцевого самоврядування та відомості про яку внесені до Державного земельного кадастру до затвердження технічної документації, діє протягом строку, визначеного частиною другою статті 18 Закону України "Про оцінку земель".

       Після закінчення зазначеного строку власник або землекористувач земельної ділянки сільськогосподарського призначення приватної власності може замовити проведення нормативної грошової оцінки окремої земельної ділянки в порядку, передбаченому частиною другою статті 15 Закону України "Про оцінку земель".

       А у статті 18 закону йдеться про те, що землі сільськогосподарського призначення мають оцінюватися один раз на 5-7 років.

       У новій постанові прибрано слова "Після закінчення зазначеного строку". Тож власники земельних ділянок та землекористувачі тепер не обмежені строками (5-7 років) і можуть ініціювати переоцінку земель.

      Щодо Порядку ведення Державного земельного кадастру, затвердженого постановою Кабміну від 17 жовтня 2012 р. № 1051, то в нього Кабмін вніс такі зміни :

      “Підставою для надання відомостей із Державного земельного кадастру про нормативну грошову оцінку земельної ділянки сільськогосподарського призначення (крім земельних ділянок, розташованих у межах населених пунктів) є дані про нормативну грошову оцінку, внесені до Державного земельного кадастру в установленому порядку”.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь